Vijesti

Poziv da se novčano pomogne Srpskoj

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji apelovalo je da se uplatama u Fond solidarnosti za sanaciju štetnih posljedica izazvanog virusom korona pomogne Republici Srpskoj.

– Sredstva prikupljena u Fondu biće iskorištena za sanaciju štetnih posljedica izazvanih novim virusom korona, za oporavak privrede Republike Srpske, kao i za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva – navodi se u saopštenju.

U otvorenom pozivu, koje je Predstavništvo objavilo na svom sajtu, napomenuto je da je zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj proglašena vanredna situacija, a potom i vanredno stanje.

Zbog toga je, kako se dodaje, Republički štab za vanredne situacije 23. marta donio zaključak o uplati novčanih sredstava na račun posebnih namjena – Fond solidarnosti.

– Sve zainteresovane pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima izvrše uplate u Fond i daju doprinos naporima nadležnih organa Republike Srpske za izlazak iz krize uzrokovane pandemijom – navode iz Predstavništva.

Uplate u Fond solidarnosti mogu vršiti fizička i pravna lica, iz zemlje i inostranstva.

Svi koji se odluče da pomognu uplatom novčanih sredstava u Fond, za sva pitanja mogu kontaktirati Predstavništvo na brojeve telefona +381 11 3238633 i +381 11 3246633, kao i na mejl Predstavništva /office@predstavnistvorsbg.rs.

Foto: google.com/maps

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close