Vijesti

Povoljni uslovi za vožnju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraća se bez vanrednih ograničenja.

Zbog izvođenja radova na željezničkoj pruzi u naselju Raškovac, preko pružnog prelaza “Trinaesta”, večeras do 19.00 časova na snazi je potpuna obustava saobraćanja.

Vozila prolaze alternativnim pravcima, a saobraćaj je regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, istoimena petlja zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu da koriste petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova /izgradnja dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor/ na magistralnom putu Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim saobraćanja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara po času.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova, u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Na dionici puta Doboj-Tuzla /Poljice-Gavrići/, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, danas će radi izvođenja minerskih radova, u periodu od 12.00 do 17.00 časova biti privremeno obustavljen saobraćaj.

U toku je sanacija klizišta “Cerova kosa 2” i “Cerova kosa 3” na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, gdje će biti saobraćano naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj 2-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde, vozila saobraćaju jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom, u dužini od 800 metara.

Na magistralnom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, radi rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, od 12. aprila do 1. septembra izmijenjen je režim saobraćanja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka, u toku je izmjena saobraćanja zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja u naselju Gredice, kao i u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćanja od 7.00 do 15.00 časova zakazane su na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Skelani, a vozila će saobraćati u intervalima od 30 minuta.

Isti režim saobraćanja aktuelan je i na lokalnom putu Doboj-Petrovo, u mjestu Sočkovac.

Radi deminiranja u mjestu Kladari Donji, opština Brod, saobraćaj će biti povremeno obustavljen na magistralnom putu M-14.1, dionica Brodsko Polje.

Na magistralnim putevima M-4, dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i M-14.1, Kobaš 1-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, saobraćaj će biti povremeno obustavljen.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske, zbog snacije klizišta izmijenjen je režim saobraćanja.

Na dionici regionalnog puta R-440, granica Srpske-Obodnik, u toku je polaganje optičkog kabla, zbog čega bi vozači trebalo da voze opreznije i poštuju signalizaciju.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su rekonstrukcija i modernizacija ove dionice puta, zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1-Gornja Vijaka 2, saobraćaj će privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na regionalnom putu R-476, dionica Ukrina-Vijaka, zbog sanacije kolovoza, saobraća se povremeno jednom trakom, kao i na putu Karanovac-Mitrovići, na mjestu klizišta.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG /Šćepan Polje/, zabranjeno je saobraćanje za sva vozila teža od 16 tona.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac 3-Drinjača, i dalje je na snazi zabrana prolaska za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi na autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja, a zbog radova na teritoriji Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

 

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close