Vijesti

Položen kamen temeljac za sportsku dvoranu procijenjene vrijednosti 7.5 miliona KM

Doboj – Gradonačelnik Doboja Obren Petrović,predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović položili su kamen temeljac za izgradnju nove sportske dvorane,u koju će biti uloženo oko 7,5 miliona maraka

Površina dvorane će biti 7.700 metara kvadratnih sa preko dvije i po hiljade mjesta za sjedenje.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je rekao da prije šest mjeseci kada su razgovarali, nije mogao da vjeruje da će doći do realizacije ovog projekta, jer se već duže vrijeme samo govorilo o njemu. On je istakao da se zajedničkim radom sa institucijama Srpske u ovoj lokalnoj zajednici realizuju brojni infrastrukturni projekti,te je dodao da je siguran da će sportska dvorana biti izgrađena do 2020.godine i da će biti na ponos Doboja i Republike Srpske.

-Najveći dio sredstava za izgradnju sportske dvorane će biti obezbijeđen od Vlade RS,a dijelom će iz Grada.Od septembra radimo u punom kapacitetu,izjavio je Petrović, pojašnjavajući da će se novi objekat naslanjati na stari, koji je u sklopu Srednjoškolskog centra.
-Ova saradnja sa Vladom Republike Srpske i predsjednikom Republike Srpske otvara mogućnost lokalnoj upravi da finansijski može mnogo više pomoći ljudima,da li to bila boračka kategorija ili penzioneri. Sve investicije su rezultat pomoći Vlade Srpske, od asfaltiranja ulica, lokalnih puteva i tako dalje. Bez tih sredstava mi bi morali opteretiti lokalni budžet, a ovako ćemo imati dovoljno sredstava za lica sa invaliditetom, penzionere, boračke kategorije, rekao je Petrović.
Predsjednik RS Milorad Dodik je naglasio da je grad Doboj jedno od strateških mjesta i od interesa za Republiku Srpsku.On je izrazio zadovoljstvo što su u političkom smislu postali prisniji odnosi sa lokalnom upravom u ovom gradu.
-Meni je drago što ovdje pokazujemo da različite političke opcije mogu da rade na zajedničkim projektima i u tom pogledu, naravno, da vjerujemo da će upravo to nekako dovesti do normalizacije. Politički faktori se bore u političkom životu i na politički transparentan način, ali se ne mrze, što je najvažnije.Mora biti odbačena bilo kakva politička nepodnošljivost i mržnja među ljudima koji rade javne i odgovorne poslove, i to ovdje mi u Doboju i pokazujemo,izjavio je Dodik.

– Hoćemo da se svaka naša opština razvija, normalno je i prirodno da imate saradnju svih nivoa vlasti, naravno i zahvaljujući predsjedniku Srpske koji je uvijek tu da prepozna strateški važne projekte, da usmjeri često i Vladu, a uz to još ako dobijete taj aktivizam sa lokalnog nivoa nikada neće biti manjka ni projekata, ni dobre volje.Radimo zajedno i radićemo zajedno i u budućem periodu.Doboj kao i svaka naša lokalnana zajednica i grad zaslužuje da se razvija i da ide krupnim koracima napred.Sigurna sam da će se to i desiti,poručila je predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović.
Prije svečanosti i polaganja kamena temeljca za izgradnju nove sportske dvorana održan je sastanak u Gradskoj upravi.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close