Vijesti

Policija suzavcem spriječila radnike da uđu u Skupštinu Crne Gore

PODGORICA – Nekoliko bivših radnika Kombinata aluminijuma Podgorica /KAP/ onesvjestilo se danas od suzavca koji je policija upotrijebila u namjeri da ih spriječi da nasilno uđu u Skupštinu Crne Gore.

Bivši radnici KAP-a blokirali su juče Bulevar Svetog Petra Cetinjskog i poručili da neće odustati od protesta dok se ne ispoštuje zakon i ne dobiju otpremnine.

Pregovarački tim bivših radnika KAP-a i poslanik opozicionog saveza Demokratski front Janko Vučinić ušli su u zgradu Skupštine Crne Gore da razgovaraju sa predsjednikom parlamenta Darkom Pajovićem.

Ostatak radnika čeka ispred, a policija i dalje obezbjeđuje skup. Penzioneri KAP-a, koji su od kraja marta protestovali, tražeći da im se isplate otpremnine shodno zakonu, proteste su privremeno prekinuli krajem jula zbog inicijative grupe poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

Skupština je zakon koji se odnosi na penzionere KAP-a usvojila u julu prošle godine kao leks specijalis. Penzioneri su prvobitno protestovali ispred zgrade Ministarstva finansija da bi od početka maja blokirali podgorički Bulevar Svetog Petra Cetinjskog.

Za isplatu 420 penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona evra.

 

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close