Sport

Pokrenuta optužnica protiv Vučinića zbog neplaćanja poreza

Proslavljeni crnogorski fudbaler Mirko Vučinić ima problema sa vlastima u Italiji jer nije prijavio porez u periodu od 2014. do 2017. godine.

Bivši napadač Јuventusa i Rome tereti se za neprijavljene zarade igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kancelarija javnog tužilaštva u Lečeu objavila je da je završila istražni postupak protiv Vučinića i pokrenuta je tužba zbog sumnje da je utajio 5,8 miliona evra.

Vučinićev advokat Antonio Savoja uložio je žalbu sa razlogom da zarade njegovog klijanta iz UAE nisu vezane za italijanski poreski sistem.

Prvo ročište je, prenose italijanski mediji, zakazano za 31. mart.

Kako se navodi, Vučinić je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542.000 evra.

Vučiniću je početkom decembra, odlukom Revizionog suda oduzeta imovina – mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, uz još dvije kuće u Lečeu.

Isto tako ne može da koristi motor “Harli Dejvidson”, automobile “Fiat” 500 abart, dva “Poršea” 911, “Rendž rover”, “Fiat” 600, “Ferari” F12 i “Mercedes” S-klase.

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima i prema procjenama ukupna vrijednost konfiskovane imovine je oko tri miliona evra.

Foto: b92.net

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close