Vijesti

Podrška Savezu opština i gradova

U Banjaluci je danas održan sastanak predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i premijera Srpske Radovana Viškovića sa delegacijom Saveza opština i gradova, nakon čega je uslijedila sjednica Skupštine Saveza.

Čubrilović je rekao da je dobro funkcionisanje lokalne vlasti važna demokratska tekovina, te da načelnici i gradonačelnici u Srpskoj, u realizaciji planova i projekata, imaju dobar oslonac u Savezu opština i gradova i Vladi Republike Srpske.

On je poručio da podrška zakonodavne i izvršne vlasti neće izostati.

Višković je istakao da je Savez opština i gradova izuzetno važna neprofitna organizacija, te da je Vlada prepoznala značaj postojanja i rada ovog saveza.

– Do sada smo imali izuzetnu i plodonosnu saradnju. Savez je uvijek išao sa prijedlozima u momentu kada su oni mogli biti implementirani. Republička vlast lakše fukncioniše uz dobru saradnju – rekao je Višković.

On je rekao da su načelnici i gradonačelnici, u vremenu pandemije, kao komandanti lokalnih kriznih štabova, zajedno sa republičkim institucijama, kreirali mjere i obezbjeđivali pomoć.

– Uspjeli smo dobrim djelom sačuvati naš zdravstveni sistem, uspjeli smo skupa kreirati mjere koje su pomagale našim ljudima na terenu. Možemo diskutovati da li je moglo još bolje i da li smo imali kapaciteta za to – rekao je premijer Srpske.

On je poručio gradonačelnicima i načenicima da Vlada ostaje njihov partner.

– I dalje ćemo uvažavati vaše stavove i prije donošenja svakog zakona, izmjena ili dopuna, uključićemo vas – rekao je Višković.

On je podsjetio da krajem juna ističe rok za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim zajednicama, te da se mora pronaći najbolje rješenje, usklađeno sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close