Vijesti

Podjela travno-djetelinskih smjesa zadrugama iz brdsko-planinskih područja

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizovalo je podjelu sjemena travno-djetelinskih smjesa za zadruge i udruženja iz brdsko-planinskog područja, kojim će, prema procjeni, biti zasijano više od 180 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Pomoćnik ministra Goran Bursać rekao je da podjelom sjemena svake godine pružaju podršku domaćim proizvođačima sjemenskog materijala.

– Pored ove mjere, iz Agrarnog budžeta predviđeno je i regresiranje domaćih sjemena i do 50 odsto maloprodajne cijene – rekao je Bursać, koji je danas posjetio Poljoprivredni institut gdje je u toku podjela sjemenskog materijala.

U okviru ove mjere obuhvaćeno je osam udruženja i zadruga iz iz brdsko-planinskog područja, a procjenjuje se da će ovim sjemenom biti zasijano više od 180 hektara poljoprivrednog zemljišta, rečeno je Srni u Ministarstvu.

Ova mjera se u potpunosti finansira iz agrarnog budžeta, a realizuje se u saradnji sa Poljoprivrednim institutom Republike Srpske, koji je ujedno i proizvođač sjemenskog materijala.

Pored meliorativnog karaktera, travno-djetelinske smjese imaju veliki značaj u proizvodnji hrane za stoku u ovim područijima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close