U Guči danas počinje Sabor trubača koji će trajati do nedjelje, 13. avgusta, a organizatori očekuju 100.000 posjetilaca iz Srbije i inostranstva.

Za 11.00 časova predviđeno je podizanje saborske zastave.

Organizatori su najavili da će sutra naveče nastupiti trubački orkestar Dejana Petrovića, a u subotu i nedjelju, 12. i 13. avgusta, majstori trube Dejan Lazarević i Saša Krstić.

Tokom Sabora trubača biće organizovano više izložbi narodne radinosti i knjiga, te održani koncerti kulturno-umjetničkih društava, takmičenje zdravičara, izbor najljepše narodne nošnje i predstavljanje stare dragačevske svadbe.

Saborski sadržaji su besplatni, ne naplaćuju se ni ulaznice na koncerte, kao ni ulaz u Guču.

Za tri dana Sabora u Guči publika će moći da čuje i trubačke orkestre Bojana Krstića, Elvisa Bajramovića, Dragana Pavlovića, Marka Trnavca, prošlogodišnje pobjednike Sabora.

Finalno takmičenje 17 trubačkih orkestara zakazano je za nedjelju od 18.00 časova, a potom će od 21.00 čas nastupiti više pjevača folk muzike, među kojima su Nikola Rokvić, Bane Mojićević i Aleksandar Tirnanić, uz trubačke orkestre. Za 23.00 časa predviđeno je proglašenje pobjednika 62. Dragačevskog sabora trubača. 

Foto: commons.wikimedia.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakSrpska bogatija za 32 bebe; U Doboju na svijet došlo osmoro mališana
Naredni članakPUTEVI: Povoljni uslovi za vožnju, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja