Vijesti

Počela sa radom skela na relaciji Podnovlje-Koprivna

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić kaže da je stavljanje u funkciju skele značajno za mještane Podnovlja i naselja u području Trebave, jer je najbliži most koji povezuje dvije obale udaljen 30 kilometara. 

Jerinić je zahvalio lokalnom preduzetniku Kosti Markoviću koji je obnovio skelu i tako povezao mještane. 

Vlasnik preduzeća “Mako” Kosta Marković kaže da je skela modernizovana, sa novom platformom i elektromotorima koji omogućavaju nosivost oko sedam tona. 

On navodi da za prevoz putnika sa jedne na drugu obalu rijeke Bosne treba svega deset minuta. 

Predsjednik mjesne zajednice Podnovlje Milovan Kalabić podsjeća da su do poplava 2014. godine mještani sa obje strane rijeke Bosne masovno koristili skelu tokom obavljanja svakodnevnih poslova. 

On je ukazao da su, u nemogućnosti da ljudi pređu rijeku i dođu do svojih parcela, mnoge njive ostale zapuštene i neobrađene. 

Skelu su juče svečano pustili u rad Jerinić, Marković, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Obren Petrović i jedan od inicijatora za obnovu skele Mirko Okolić. 

Skupština grada Doboja je na sjednici, koja je održana 18. oktobra prošle godine, donijela odluku da preduzeću “Mako” ustupi na privremeno korištenje skelu na rijeci Bosni na relaciji Podnovlje-Koprivna. 


Foto: Facebook/Zajedno za Doboj

SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close