Vijesti

Počela nedjelja borbe protiv tuberkuloze

Prodajom markica Crvenog krsta i podjelom promotivnog materijala o borbi protiv tuberkuloze, u Petrovu je danas počela Nedjelja borbe protiv tuberkuloze koja će trajati do 21. septembra.
Predsjednik Skupštine Crvenog krsta Petrovo Vera Cvijanović i volonteri ove organizacije uručili su poklone pacijentima i osoblju na Odjeljenju pulmologije Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju.

LJekar Doma zdravlja “Ozren” iz Petrova Branko Lukić sutra će u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” održati predavanje o prevenciji obolijevanja od tuberkuloze i načinima njenog liječenja.

Nedjelja će biti obilježena nizom aktivnosti koje će doprinijeti podizanju svijesti stanovništva o značaju borbe protiv tuberkuloze, te posjetom oboljelima.

Od 14. do 21. septembra, u poštanskom saobraćaju u prodaji je doplatna poštanska marka od koje je prihod namijenjen oboljelima od tuberkuloze.

Sekretar Crvenog krsta Petrovo Marica Nikić rekla je da u Nedjelji borbe protiv tuberkuloze Crveni krst želi da predavanjima u srednjim i osnovnim školama upozna djecu i mlade o ovoj bolesti i da ukaže da nije sramota imati tuberkulozu, te da je ona izlječiva.

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close