Vijesti

Počela je škola – pazi kako voziš, kampanja za bezbjednost djece u saobraćaju

Booking.com
Prvačići u Srpskoj, zahvaljujući kompaniji M:tel i Ministarstvu prosvjete i kulture, na prigodan način su podsjetili vozače na važnost što opreznije vožnje i bezbjednosti naših najmlađih u saobraćaju.
 

Kampanja za podizanje svijesti o bezbjednosti u saobraćaju, koju već petu godinu zaredom kompanija M:tel realizuje u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja, kao i Auto-moto savezom Srpske, ove godine proširena je aktivnostima koje se tiču početka školske godine i bezbjednosti djece u saobraćaju.

U okviru kampanje “Јedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“, septembar mjesec će biti obilježen sloganom “POČELA ЈE ŠKOLA – PAZI KAKO VOZIŠ“, a realizacija planiranih aktivnosti započela je danas, prvog školskog dana.

Za sve prvačiće u Srpskoj kompanija M:tel je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, obezbijedila poklone prilagođene upravo podsjećanju na važnost što opreznije vožnje, kako bi najmlađi učesnici u saobraćaju bili bezbjedni.

Početak školske godine prigodno je obilježen u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj, a prvog školskog dana, prvačiće u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić“, na priredbi upriličenoj za dobrodošlicu najmlađim đacima, pozdravili su Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture, generalni direktor M:tel-a Marko Lopičić, kao i direktor ove škole Dragiša Grmuša.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske čestitala je početak nove školske godine svim učenicima, rukovodstvu škola te nastavnom i vannastavnom osoblju.

– Ove godine u osnovnim školama u Republici Srpskoj 89.000 upisanih đaka, a uz pomoć Vlade Srpske, Kabineta predsjednika i Vlade Srbije, izvršene su i rekonstrukcije škola širom Srpske – izjavila je Natalija Trivić ovom prilikom.

Marko Lopičić, generalni direktor kompanije M:tel, čestitao je svim prvačićima, kao i njihovim roditeljima ovaj važan dan u životu svakog djeteta.

– Čestitao bih našim najmlađim sugrađanima početak jednog lepog doba – đačkog. Takođe, važno nam je da ovoga dana pošaljemo poruku svim vozačima o neophodnosti pažnje u saobraćaju, naročito kada su u pitanju naša deca – naglasio je Lopičić i dodao da je ova kampanja za bezbednost učesnika u saobraćaju, nizom aktivnosti započela još u mjesecu maju.

– Želimo da zajedno sa decom pošaljemo jasnu poruku vozačima: počela je škola, pazimo na naše najmlađe, ne koristimo telefone tokom vožnje, poštujmo saobraćajne propise i zakone – poručio je Lopičić.

RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close