High Tech

PlayStation 5 stiže krajem 2019. godine­?

Iako PlayStation 4 Pro obavlja dobar posao kada je donošenje 4K gejminga na kućne TV uređaje u pitanju, sigurno postoji dosta onih koji se pitaju kakav hardver i gejming može da se očekuje od naredne generacije PlayStationa.

Ovo je i razlog početka novog talasa informacija o PS5 konzoli kompanije Sony.

Niko, sem japanske kompanije, ne zna kada će naredna PlayStation konzola biti objavljena, mada analitičar kompanije Ace Economic Research Institute nudi potecijalni okvir: krajem 2019. godine.

Očekuje se da će konzola biti najavljena za kasniji period naredne godine, ali isto tako postoji mogućnost odlaganja zbog nestašice komponenti.

Komponente za PS5 stižu u vidu monolitnih keramičkih kondenzatora, koji se koriste i u automobilima, kao i u naprednijim modelima telefona.

Upravo ovi dijelovi bi mogli izazvati problem i njihova nestašica bi mogla izazvati odlaganje ili prilagođavanje proizvodnih kapaciteta u odnosu na ono što Sony očekuje.

Sony je ranije ove godine istakao da PlayStaton 4 ulazi u kraj svog ciklusa, sugerišući da njegov nasljednik nije daleko. Ipak, drugi izvještaji od ranije su sugerisali da konzola neće stići prije 2020. godine

(NNbenchmark.rs)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close