Vijesti

Pašalić: Definisana primjena organske stočarske proizvodnje

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu preciznije su definisani ciljevi razvoja stočarske proizvodnje u Republici Srpskoj koji se odnose na primjenu informatičkih tehnologija i organske stočarske proizvodnje, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić.

– Pored toga, preciznije su definisane i odredbe koje se odnose na organizovanje uzgoja kvalitetno priplodnih životinja, gdje su data veća ovlašćenja organizacijama uzgoja s ciljem unapređenje proizvodnje domaće genetike u stočarstvu, a samim tim i povećanje osnovnih stočarskih proizvoda – mlijeka, mesa i jaja – rekao je Pašalić u Narodnoj skupštini Republike Srpske obrazlažući ovo zakonsko rješenje.

On kaže da je preciziranjem ovlaštenja uzgojnih organizacija povećan prostor za djelovanje realnog sektora, a samim tim omogućeno je njegovo aktivnije učešće u implementaciji poljoprivrednih politika u stočarstvu, što je bitan alat za otvaranje radnih mjesta u realnom sektoru, ali i privlačenje fondova EU.

– Takođe, pojednostavljene su procedure za proizvodnju genetskog materijala, kao i procedure koje se odnose na organizovanje uzgoja u realnom sektoru, te uvoz genetskog materijala – dodao je Pašalić.

Poslanici vladajuće većine i opozicije saglasni su da je ovo zakonsko rješenje kvalitetno, jer je, kako su naveli, cilj unapređenje domaće proizvodnje.

Poslanici su razmotrili ovo zakonsko rješenje.

Foto: twitter.com/Vlada_Srpske

Izvor: SRNA


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close