Sport

Partizan smanjio plate za 50 odsto

FK Partizan smanjio je svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmentu kluba primanja za 50 odsto na tromjesečnom nivou.

Crno-bijeli su reagovali na aktuelnu situaciju zbog koje se fudbalska prvenstva neće nastaviti prije juna.

Odluku uprave je podržao prvi trener ekipe Savo Milošević, a umanjenje plata se odnosi samo na fudbalere, stručnih štab i menažment, dok će ostali iz radne zajednice zadržati svoja standardna primanja.

– Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA, Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu Srbije, a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sjednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio:

* UO FK Partizan, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromjesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mjesečnih primanja za 50 odsto – navodi se u saopštenju FK Partizan.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close