Sport

Partizan i Zvijezda 09 obradovali Majevicu i Semberiju (FOTO)

U Ugljeviku je održan meč za fudbalske sladokusce, Zvijezda 09 ugostila je beogradski Partizan. Gosti su dobili utakmicu 2:0, ali rezultat je u takvim prijateljskim susretima najmanje je važan.

Prijateljstvo Partizanove legende Save Miloševića i vlasnika “Zvijezde 09” Borisa Stanišića traje godinama, pa ovakvi fudbalski susreti nisu iznenađenje. 2.000 ljudi ispratilo je utakmicu u kojoj su oba trenera isprobala sve igrače kojim trenutno raspolažu, u ovoj fazi pripremnog perioda.

Prilike u prvom dijelu na obje strane, a golovi u drugom poluvremenu. Gosti su poveli u 51. minutu , strijelac je bio Lutovac. Konačnih Zvijezda – Partizan 0:2 postavio je Stevanović. Publika i navijači – ugljevički grobari – zadovoljni viđenim po sparnom vremenu. Fudbaleri po prikazanom takođe. U redovima Partizana šansu je dobio i Bijeljinac Stanojlović, a u redovima Zvijezde i jedan bivši igrač Beograđana, Slaven Stjepanović.

Partizan poslije ove utakmice putuje u Sloveniju gdje nastavlja pripreme za učešće u kvalifikacijama Lige Evrope , a Zvijezda 09 nastavlja svoj pripremni period za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Foto: facebook.com

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close