Vijesti

Pandemija odnijela mnogo života; Obavezno nositi maske (VIDEO)

Prije godinu dana u Republici Srpskoj registrovan je prvi slučaj virusa korona.

Tim povodom, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci u toku je konferencija za novinare, na kojoj učestvuju ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić, direktor Instituta Branislav Zeljković, te epidemiolog u Institutu Јela Aćimović.

Šeranić je istakao da su građani Srpske u protekloj godini mnogo toga izgubili, te da je pandemija odnijela mnogo života.

Šeranić je poručio da svi možemo biti ponosni na solidarnost i požrtvovanost zdravstvenih radnika, te da se zdravstveni sistem usmjerio na to kako građanima pružiti adekvatnu zaštitu tokom pandemije.

On je naveo da nijedna mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u proteklih godinu dana nije donesena tek tako, bez potrebe i svrhe.

Đajić je preporučio građanima da u narednih mjesec dana obavezno nose maske. Apelovao je na građane, u ime zdravstvenih radnika, da poštuju mjere.

Zeljković je rekao da su vakcine najbitnije oružje protiv virusa korona, te da se Republika Srpska intenzivno priprema za vakcinaciju.

On je istakao da svako nepoštovanje mjera vodi ka još nepovoljnijoj situaciji.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close