Vijesti

Ovog čovjeka, uhapšenog u Srpskoj, dovode u vezu sa oružjem u Jajincima

Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske uhapsili su Jovana Jošila (35) iz Banjaluke koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima nedaleko od kuće premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

 

Kako je potvrđeno “Avazu” Jošilo je lišen slobode u subotu u 14.30 sati na osnovu potrage koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Tražena osoba uhapšena je na području Banjaluke i nakon zadržavanja u službenim prostorijama UKP-a MUP-a Republike Srpske predata je u nadležnost Suda BiH zbog određivanja ekstradicije u okviru sa sporazumom koji su dvije države potpisale 2014. godine”, rekao je izvor blizak istrazi.

U Sudu BiH se saznaje da je Jovan Jošilo nakon ročišta pušten na slobodu. Izvor iz BH pravosuđa tvrdi da pred sudom nije prezentovan nijedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u blizini kuće premijera Srbije, piše Avaz.

“U potjernici se navodilo da se on potražuje zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i promet oružja, ali nije precizirano na koje oružje se to odnosi, te zbog krivičnog djela krađe vozila. Nigdje nije pomenut premijer Srbije Aleksandar Vučić, a Jošilo posjeduje državljanstvo BiH i sud je odlučio da ga pusti na slodobu”, otkriva sagovornik “Avaza”.

Podjsetimo, u šumi koja se nalazi u blizini kuće premijera Srbije nedavno su pronađeni sanduci sa oružjem. Pronađena je zolja, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

 

 

Izvor: BN

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close