Zanimljivosti

Ostali u šoku kada su vidjeli pasoš jednog putnika

Osoblje aerodroma u Abu Dabiju ostalo je u šoku kada je vidjelo pasoš muškarca koji je stigao na terminal, a u kojem piše kako ima čak 123 godine.

Svami Sivananda rođen je 8. avgusta 1896. godine u Behali u Indiji, a putovao je iz Kolkate za London kada se zaustavio u Abu Dabiju. Ako je datum na njegovom pasošu tačan, Sivananda je najstariji čovjek koji je ikada živio, piše Daily Mail.

Starac je ostao bez roditelja kada je imao šest godina nakon čega su ga njegovi rođaci dali duhovnom guruu s kojim je proputovao Indiju. Muškarac izgleda puno mlađe nego se predstavlja, a on kaže kako je to zato što redovno vježba jogu, disciplinovan je te živi u celibatu.

“Vodim jednostavan i disciplinovan život. Jedem vrlo jednostavno, samo kuvanu hranu bez ulja ili začina, rižu i gulaš od leće s nekoliko zelenih čilija”, rekao je on.

Spava na prostirci na podu, a drvenu ploču koristi kao jastuk.

“Izbjegavam mlijeko i voće zato što mislim da su to luksuzne namirnice. U djetinjstvu sam puno dana spavao s praznim stomakom”, rekao je on. Inače, Sivananda već tri godine pokušava dokazati svoje godine kako bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close