Organizacija starješina Vojske Republike Srpske smatra da je krajnje vrijeme da se prestane sa političkim optužnicama, te u potpunosti podržava mirni protest “Srpska pred sudom” najavljen za petak, 1. septembar, ispred Tužilaštva BiH u Sarajevu.

– Krajnje je vrijeme da se prestane sa političkim optužnicama, prvenstveno protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka nelegalnog i nelegitimnog Kristijana Šmita. Podizanje ovakve optužnice je van svih pravnih i zakonskih normi, ali nije neočekivana imajući u vidu dosadašnju praksu Tužilaštva i Suda BiH – saopšteno je iz ove organizacije.

Starješine Vojske Srpske podsjećaju da je Republika Srpska nastala u miru, da je sačuvana i odbranjena u ratu, međunarodno potvrđena Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao međunarodnim ugovorom najviše pravne snage i da se to ne smije i ne može niko ugroziti.

– Pozivamo da se na protestu mirno i dostojanstveno da do znanja svima da je Republika Srpska trajna kategorija i da to ne mogu ugroziti ni pojedini strani mešetari, a ni Sud i Tužilaštvo BiH – istakli su iz Organizacije starješina Vojske Srpske.

Foto: ostavrs.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: Nikada nećemo dozvoliti da nam drugi biraju predstavnike
Naredni članakRad na izradi novog Zakona o zaštiti od nasilja u porodici