Vijesti

Održana 20. redovna sjednica Skupštine grada Doboja

Sanja Vulić, šef Kluba odbornika SNSD-a, novi je predsjednik Skupštine grada Doboja. Jednoglasno su tajnim glasanjem odlučili odbornici na 20. redovnom zasjedanju dobojskog parlamenta i druga je na čelu dobojske skupštine. Vulićeva je položila zakletvu, a u prvom obraćanju kao novoizabrani predsjednik lokalnog parlamenta poručila je da će tražiti disiciplinu od odbornika i poštovanje Poslovnika o radu.

-Skupštinski Poslovnik se mora poštovati, kolege moraju da znaju šta su im prava i obaveze, i da moramo apsolutno da poštujemo i uvažavamo jedni druge. Zna se koliki je vremenski period za diskusiju predviđen, koliko imaju pravo puta na repliku i isto tako moraju se držati dnevnog reda. Međutim, oni često izađu ovdje i pričaju na primjer o vremenskoj prognozi, ja ću zato izricati javne opomene, jer su i meni izricali javne opoemen, tako da ću tražiti apsolutnu disciplinu i rad – izjavila je Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Dosadašnji predsjednik Skupštine grada Murvet Bajraktarević izglasan je za potpredsjednika umjesto Danijela Gajića. Za Vulićevu je glasalo 29 odbornika i svi su dali zeleno svjetlo da od sada bude na čelu dobojskog parlamenta. Gradonačelnik Doboja je siguran da će Vulićeva u svom budućem radu opravdati povjerenje odbornika koje je dobila.

-Skupština je zakonodavni organ koja donosi odluke. Poslovnik Skupštine je jasan i decidan i mislim da se svi trebaju pridržavati Poslovnika. Želim reći u svoje lično ime i u ime gradske administracije, da ćemo mi raditi puno više, ma koliko uslovi za rad bili strožiji, jer građani od nas očekuju da osjete rezultate našeg rada – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Usvojena je informacija o stanju objekta Gradske uprave, koji je građen pedesetih godina prošlog vijeka. Ideja je da se sve lokalne i republičke institucije smjeste u jedan adiministrativni centar, kako bi građani imali bolju i kvalitetniju uslugu. Tražili su mišljenje stručnjaka da li je moguća adaptacija postojećeg objekta, njegovo proširenje i nadogradnja.

-Vještak je rekao da je to nemoguće i onda ćemo iz tog razloga ići u pravcu da izgradimo potpuno novi objekat. Vjerovatno kada to budemo radili, odnosno kada budemo tender raspisivali, tada će doći i do rušenja trenutnog objekta i na postojećoj lokaciji ćemo izgraditi novi objekat – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Između ostalog usvojen je prijedlog odluke o dodjeljivanju nagrada i priznanja za Dan grada Doboja. Plakete grada idu predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i federalnom ministru raseljenih lica i izbjeglica Edinu Ramiću. Amblemi grada Doboja namijenjeni su Osnovnoj školi “Milan Rakić” iz Bukovice Velike i nekadašnjem vatrogascu Peji Zubaku, dok će novčane nagrade dobiti Kolo srpskih sestara i najveća Zajednica etažnih vlasnika u Kolubarskoj ulici broj 83 u naselju Pijeskovi.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close