Vijesti

Održana 19. redovna sjednica Skupštine grada Doboja

Na 19 redovnoj sjednici dobojskog parlamenta izglasano je poskupljenje cijene grijanja, vode i odvoza smeća za deset odsto. Usvojen je i nacrt Odluke o rebalansu budžeta ove lokalne zajednice za ovu godinu u iznosu većem od 50 miliona maraka.

Ubuduće cijena kubika vode biće oko 1.80 KM. Gradonačelnik Doboja objasnio je da je potraga za novim izvorištima razlog za skuplju vodu, ali ono što je najbitnije, rekao je, da će građani imati redovnu isporuku vode. U narednom periodu Grad će, istakao je, tražiti način da pomogne najugroženijim građanima.

-Napravićemo jasne kriterijume gdje ćemo kroz subvencije svakako pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, kako ne bi osjetilo ovu nepopularnu mjeru poskupljenja od deset odsto. Mislim, da i pored ovog poskupljenja, Grad Doboj od svih gradova ima najnižu cijenu vode i grijanja. Ponavljam opet, tražićemo dodatne izvore prihoda kako bi pomogli najugroženijim i kako bi da prevazišli ovu situaciju – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Cijena grijanja po metru kvadratnom za nedavno završenu grijnu sezonu iznosila je 2.54 KM. Od nove grijne sezone cijena toplotne energije biće veća za deset procenata. Iz ovog preduzeća objašnjavaju razloge ovakve odluke.

-Povećanjem akciza poskupili su energenti, struja i naftni derivati, što je rezultovalo i poskupljenjem ostalih usluga, prvenstveno komunalnih usluga npr. cijene vode itd. S obzirom da je u februraru mjesecu došlo do poskupljenja cijene električne energije od pet posto, moralo je doći i do poskupljenja u isporuci toplotne energije – rekao je Slađan Jović, direktor Gradske toplane u Doboju.

Za deset odsto biće veća cijena i odvoza smeća. Podržali smo ovu nepopularnu mjeru nakon obrazloženja koja smo dobili od komunalnih preduzeća kažu odbornici.

-Iskreno se nadam da ova mjera neće dugo trajati i da nas građani neće osuditi, jer prosto nikako se nismo mogli oduprijeti argumentima koje su imali predlagači – izjavila je Sanja Vulić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboja.

Sa ove 19. sjednice Skupštine grada Doboja izdvajamo usvajanje nacrta Odluke o usvajanju i izvršenju rebalansa budžeta za 2019. u iznosu od 50.835.000 maraka. Kada su u pitanju kadrovska rješenja odbornici Skupštine grada razriješili su Oliveru Nedić, vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Doboj i na tu poziciju imenovali Vedrana Mitrovića.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close