Vijesti

Obustava saobraćaja u Rogatici zbog MOSI-ja

Zbog održavanja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/ u Rogatici od danas pa do 16. jula od 20.00 do 1.00 čas biće zabranjen saobraćaj za sva vozila u Ulici Srpske sloge od raskrsnice kod staračkog doma “Moj dom” do raskrsnice kod “Razvojne banke”.
“Za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj će biti preusmjeren ulicama Đenerala Draže iz pravca Sokoca, i Serdar Janka iz pravca Ustiprače, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, bez posebnih ograničenja. Na putevima na kojima se izvode radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj čije je poštovanje obavezno.

Vozačima se zbog visoke temperature tokom dana savjetuje da putovanje na duže relacije po mogućnosti praktikuju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim i večernjim časovima.

Na autoputu Banjaluka-Gradiška, saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj /dionica Banjaluka – Prnjavor/, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Počeli su radovi na sanaciji klizišta “Cerova kosa dva” i “Cerova kosa tri” na magistralnom putu Kozarska Dubica – Prijedor, pa će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

U zoni izvođenja radova /izgradnja dionice autoputa Banjaluka-Prnjavor/ na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno obustavaljati četiri puta od 23.00 do 5.00 časova maksimalno po 30 minuta.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestvo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralom putu Čelinac-Kotor Varoš radi izvođenja radova na projektu rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenje kanalizacione mreže, izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići.

U mjestu Johovac zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 izvodiće se na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, Doboj-Petrovo u mjestu Sočkovac, u mjestu Kladari Donji, opština Brod, dionica Brodsko Polje u mjestu Brusnica, Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-Čelić zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Bukovica-Obodnik izvode se radovi na polaganju optičkog kabla i potvebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na odvodnji oborinskih voda izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog sanacije staničnih zgrada na dionici Razboj-Rudanka u mjestu Gornja Ostružnja saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići zbog rekonstrukcije i modernizacije puta se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac i na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimana ovim putem.

Nema vanrednih ograničenja i dužih zastoja u saobraćanju na većini putnih pravaca u FBiH.

Na auto-putu Vlakovo-Tarčin zbog radova na dionici ispred tunela Vis saobraćaj je iz preticajne preusmjeren u voznu traku. Aktuelni su radovi na dionicama: Nemila-Topčić Polje, Priboj-Simin Han, Rakovica-Kobiljača i putevima na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 7.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

U BiH zadržavanja pri prelasku granice nisu duža od 20-30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

 

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close