Vijesti

Obustava saobraćaja u Banjaluci zbog ulične trke

U Banjaluci će danas od 18.00 do 21.00 čas biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save zbog održavanja ulične trke “Banjaluka trči”.
Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren alternativnim pravcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Linije javnog prevoza putnika koje saobraćaju ulicima koje će biti obuhvaćene zabranom, saobraćaće izmijenjenim trasama /Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom/.

Saobraćaj se jutros na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj odvija bez zastoja, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Magla u jutarnjim časovima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima na istoku, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS vozače upozoravaju na mogućnost sitnijih odrona, kamenja i zemlje na kolovoz.

U saobraćaj je pušten auto-put Prnjavor-Doboj, u dužini od 34,4 kilometra i to od petlje “Prnjavor” do petlje “Johovac”.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući i most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru “Pet ce”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu, uspostavljen je poseban režim saobraćaja na regionalnom i magistralnom putu na području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja “Mahovljani”, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometar na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor za potrebe izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanja saobraćaja, koji je regulisan postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju do 10 minuta od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova zbog radova na bušenju i miniranju terena.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE “Bočac” saobraćaj će povremeno biti obustavljan saobraćaja od 14.00 do 14.30 časova.

S ciljem nesmetanog održavanja penjačkog festivala “Dril end čil festival” predviđeno na lokaciji – kanjon “Tijesno” u blizini rafting slalom staze, na dionici magistranog puta Karanovac-Crna Rijeka, bude potpuno obustavljen saobraćaj od 10.30 do 11.00 časova.

Na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta zbog radova na sanaciji kolovoza.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a na ovoj dionici magistralnog puta počeli su radovi i na sanaciji trotoara i klizišta, zbog čega je režim saobraćaja izmijenjen u dužini od 30 metara.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja. Na tim dionicama vozači treba da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremene su obustave saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje -Republika Srpska/FBiH /Brusnica/ od 8.00 do 15.00 časova.

Na magistralnim putevima dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, zbog deminerskih radova, povremene su obustave saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Obustave traju 30 minuta, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminiranja povremene su obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, na deminerskom radilištu “naselje Kragljivoda Trpić”. Saobraćaj se obustavlja u intervalima od 30 minuta, a propušta 10 minuta.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banja Luka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila težih od 15 tona nosivosti.

U centralnim i sjevernim krajevima Federacije BiH na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u istočnim krajevima na dionicama u višim predjelima mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, a kolovozi su vlažni.

Danas će od 12.00 do 15.00 časovi na 15 minuta biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć /Orlova klisura/ zbog minerskih radova.

Na graničnim prelazima u BiH nisu evidentirana duža zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close