Vijesti

Obilježavanje deset godina od ubistva Branislava Garića

Predstavnici dobojske Gradske uprave, Skupštine grada i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Doboja položili su vijence na grob nekadašnjeg potpredsjednika SDS-a Branislava Garića na gradskom groblju “Šušnjari” povodom obilježavanja deset godina od njegovog ubistva.

Branislav Garić radio je na izgradnji i širenju grada,  bio je začetnik mnogih kapitalnih projekata u Doboju, a mnogi od njih su i danas  vidljivi, poručio je dobojski gradonačelnik.

-On je bio začetnik velikog kapitalnog projekta rekonstrukcije glavne gradske ulice i uređenja gradskog parka. Imao je viziju i želju da se grad proširi i izađe na rijeku Bosnu, i mislim da je nama svima ostavio u amanet da radimo na tome. Znam sigurno da ćemo kroz uređenje korita rijeke Bosne i kroz planove koje imamo gledati da to i uradimo. Upozorio bih sve još jednom da se ovakve stvari nikome, nigdje i nikada ne ponove i niti dese – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Branislav Garić ubijen je 26. aprila 2009. godine iz vatrenog oružja u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a u Doboju.  Obavljao je funkciju potpredsjednika Skupštine opštine Doboj, potpredsjednika SDS-a, a bio je i direktor Zemljoradničke zadruge “Bosnakop” i načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam. Optuženi za ubistvo je oslobođen optužbe jer je u vrijeme tog događaja bio neuračunljiv.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close