????????????????????????????????????

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi da danas, u drugom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Riječ je o zakonskom aktu koji je predložila predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto, koji predviđa da se vojnicima i podoficirima Oružanih snaga BiH koji imaju najniži koeficijent za obračun plate poboljša materijalni status.

U obrazloženju za donošenje ovog zakona navodi se da se na ovaj način želi poboljšati status zaposlenim vojnim licima koji u ukupnoj vojnoj strukturi zaposlenih vojnih lica u Oružanim snagama BiH čine 80 odsto ljudstva, te zaustaviti negativni trend napuštanja Oružanih snaga.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Ombudsmanu za ljudska prava BiH u drugom čitanju, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Savjet ministara, te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH.

Na dnevnom redu su i izvještaj o radu Savjeta nacionalnih manjina BiH za 2017. godinu, te izvještaj o radu i finansijski izvještaj Agencije za poštanski saobraćaj BiH za prošlu godinu.

Početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentrane skupštine BiH zakazan je za 10.00 časova u zgradi zajedničkih institucija.

(Srna)

Prethodni članakBrutalna tuča učenica u centru Doboja, vršnjaci navijali, reagovala policija (Video)
Naredni članak“Veliki neka svoje odnose međusobno rješavaju bez uvlačenja nas u tu igru”