Vijesti

NSRS o izvještaju Komisije za utvrđivanje sukoba interesa

Narodna skupština Republike Srpske danas će u nastavku sjednice razmatrati izvještaje o radu u prošloj godini Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti i Komisije za žalbe.

Poslanici će razmatrati izvještaj o radu Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ za 2017. godinu, sa planom rada za 2018, izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja, te izvještaj o radu ove medijske kuće za prošlu godinu, sa ovogodišnjim planom rada.

Na dnevnom redu je i izvještaj o reviziji finansijskog poslovanja RTRS-a i informacija o dugu sa stanjem na dan 31. decembar 2018. godine.

Narodna skupština sinoć je razmotrila izvještaj Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost o izvršenju plana rada i finansijskog plana u prošloj godini u kojem se navodi da je ostvaren ukupan prihod od naknada u iznosu od 4.850.434 KM, dok su rashodi 4.605.235 KM.

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova. /kraj/bon/boj

Republike Srpske u prošloj godini ostvario je ukupne prihode od naknada u iznosu od 4.850.434 KM i imao rashode od 4.605.235 KM, navodi se u izvještaju o izvršenju plana rada i finansijskog plana u prošloj godini.

ističe se da je neraspoređeni višak prihoda nad rashodima u 2018. godini bio 245.198 KM

Neraspoređeni višak prihoda nad rashodima fonda od 2007. do 2017. godine iznosio je 2.636.660 KM.

Fond je uspio da obezbijedi efikasno funkcionisanje i ostvarivanje planiranih ciljeva urednim sistemom naplate prihoda, te efikasnim i racionalnim trošenjem prikupljenih sredstava.

Ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući i stalnoj internoj kontroli, mjesečnoj analizi prihoda i rashoda i praćenju likvidnosti poslovanja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close