Vijesti

Nović: Klub Srba želi da razgovara na dobrobit sva tri naroda, a ne da prijeti

Predsjedavajući Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović istakao je da je za srpske delegate neprihvatljiva bilo koja vrsta prijetnji upućena bilo kome sa govornice ovog doma i pozvao predsjedavajućeg Bakira Izetbegovića da u vođenju sjednice ne dozvoli teške riječi i uvrede.

Obrazlažući zašto je Klub Srba u Domu naroda tražio pauzu, Nović je istakao da se na samom početku sjednice izašlo iz dnevnog reda i da je povrijeđen Poslovnik Doma u gotovo svim segmentima.

– Prvi put sam čuo da se delegatsko pitanje postavlja, tobože, u ime kluba, gotovo klubova. Ako je tako, to je neka nova praksa – rekao je Nović i dodao da je bošnjački delegat Denis Bećirović iznio izuzetno teške optužbe koje ne želi da ponavlja.

Prema njegovim riječima, s obzirom da su te optužbe stav jednog ili dva kluba naroda, onda se iz toga mogu izvući izuzetno teške ocjene.

– Neću da ih izvlačim jer smo svi dovoljno svjesni šta to znači – poručio je predsjedavajući Kluba Srba i dodao da, ako je ovo režija u dogovoru nekog kluba, srpski delegati nisu spremni da učestvuju u tome.

Nović je istakao da su članovi Kluba Srba spremni da u Domu naroda profesionalno i stručno raspravljaju na dobrobit sva tri naroda.

– Treba se osloboditi svake ostrašćenosti, teških riječim, trebamo malo više poštovati jedni druge i kaniti se tuđih nadležnosti- zaključio je Nović.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić i šef Kluba delegata srpskog naroda Sredoje Nović ranije su osudili prijetnje delegata Kluba bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića koji je pozvao na hapšenje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika ukoliko krene u razdruživanje BiH, ocijenivši ih nedopustivim.

Postavljajući delegatsko pitanje delegat Kluba bošnjačkog naroda Denis Bećirović pozvao je na hapšenje srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dodika, navodeći da je to jedinstven stav Kluba i delegata Kluba Hrvata Zlatka Miletića.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close