High Tech

Novi iPhone će imati nešto što je Galaxy Note od uvijek imao?

Booking.com

Glasine o iPhoneu 11, koje su se do sada pojavile, uglavnom naslućuju da to neće biti značajno drugačiji pametni telefon od sadašnjeg modela XS, već da će imati tek nešto jači hardver i drugačije postavke kamera.

Stigla je, međutim, i jedna informacija koja bi, ako se pokaže kao istinita, mogla da dovede do značajnog zaokreta. iPhone 11 bi mogao da dobije podršku za digitalnu olovku – Apple Pencil.

Slična nagađanja su se pojavila prošle godine za iPhone XS, kao i godinu ranije za modele koji treba da stignu tokom 2019. godine.

Digitalna olovka Apple Pencil je predstavljena 2015. godine. Za sad je podržavaju tableti iPad serije, na kojima možete da je koristite za crtanje, bilješke, skrolovanje između tabova i korišćenje aplikacija. Drugu generaciju tih uređaja moguće je puniti bežično, tako što se one magnetom povežu sa iPadom.

Digitalne olovke u paketu sa pametnim telefonima nisu novitet. Samsungov model Galaxy Note, od svog prvog izdanja, opremljen je S Penom.

Kao i svaku drugu, tako i ovu glasinu treba uzeti sa određenom dozom rezerve. Tim više što je Apple Pencil u sadašnjem izdanju većih dimenzija nego što bi iPhone 11 trebalo da bude. Šta više, sa 166 milimetara dužine veća je i od iPhonea XS Max, koji je dug 157,5 milimetara.

Da li će Apple smanjiti svoju olovku saznaćemo u septembru.

Foto: Depositphotos/ifeelstock – Ilustracija

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close