Vijesti

Ništa od referenduma: Ukoliko Ustavni sud BiH vrati odlučivanje, odustajemo!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik još jednom je u Beogradu informisao premijera Srbije Aleksandra Vučića da će referendum u Srpskoj u ovakvim uslovima svakako biti održan, ukoliko Ustavni sud BiH u međuvremenu ne preinači ili promijeni svoju odluku i vrati odlučivanje na početak.

 

“Vučić i Dodik su razgovarali o temama značajnim za mir i stabilnost regiona, saglasivši se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je ponovio zvanične stavove Srbije iznesene prošle nedjelje na sastanku u Predsjedništvu Srbije sa predstavnicima Republike Srpske i izrazio nadu i uvjerenje da će Srbija i Srpska i ubuduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

Vučić je razgovarao sa Dodikom o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Srpske, posebno istakavši izgradnju infrastrukturnih projekata, puteva i mostova, koji povezuju Srbiju i Srpsku, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje.

“U skladu s tim, posebno je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obeležavanju različitih datuma iz nacionalne istorije srpskog naroda”, navodi se u saopštenju.

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close