Magazin

Nezadovoljni kupac uletio Cayennom u salon Porschea

Kupac automobila sa Tajvana pokušao je da dokaže prodavcu da je mušterija uvek u pravu na krajnje nesvakidašnji način.

Ekstreman slučaj “borbe” potrošača za svoja prava dogodio se nedavno u tajvanskom Tajčungu, kada je nezadovoljan kupac uleteo Cayennom kroz izlog prodajnog salona Porschea.

Četrdesetdvogodišnji biznismen Ču odlučio se na ovaj potez pošto mu je isporučen automobil bez dodatne opreme koju je naručio.

Naime, Ču je u januaru 2017. poručio u salonu model Panamera Sport Turismo, koji u osnovnoj verziji na Tajvanu košta oko 200.000 dolara. Kupac se, međutim, odlučio za dodatnu opremu koja je u ukupnom zbiru podigla cenu automobila na preko 250.000 dolara.

Ugovorom je bio predviđen i depozit od 75.000 dolara, koji je Ču uplatio i strpljivo sačekao isporuku svog skupocenog automobila. Naručena Panamera Sport Turismo stigla je u novembru 2017, ali se kupac neprijatno iznenadio kada je video da vozilo ne sadrži dodatnu opremu koju je tražio.

On je zbog toga odbio da plati ostatak ugovorene cene automobila i odlučio da raskine ugovor o kupovini. Prodavac mu je krajem aprila poslao pismo u kome od njega zahteva da plati celokupnu cenu vozila i zadrži automobil ili da vrati automobil, pri čemu će diler zadržati depozit.

To je izgleda bila kap koja je prelila čašu, pa je Ču seo za upravljač svog Porschea Cayenne i u znak protesta uleteo vozilom u izlog prodajnog salona:

Ču je nakon toga uhapšen i optužen za ugrožavanje javne bezbednosti, zastrašivanje i uništavanje privatne imovine.

U izjavi datoj polciji on je, međutim, negirao da je namerno uleteo vozilom u salon i izrazio žaljenje zbog incidenta, tvrdeći da je do nezgode došlo kada je svojim Cayennom, navodno, pokušao da izbegne drugi automobil koji je prošao na crveno na semaforu.

Takođe, tokom istrage je utvrđeno da je ovaj tajvanski biznismen ranije osuđivan za krivična dela pljačke i prevare.

Priča se ovde ne završva, pošto je kupac nakon puštanja iz pritvora otišao ponovo u salon Porschea. Njegova pojava prestravila je zaposlene, koji su pozvali policiju. Ispostavilo se da je Ču samo želeo da pregovara sa prodavcem kako bi povratio svoj depozit.

Ovog puta, ponudili su da mu vrate depoziti ili da mu isporuče novu Panameru, ali sa dodatnom opremom koju je naručio, međutim konačan dogovor ipak nije postignut.

(B92)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close