“Na Veliku Gospojinu 28. avgusta ove godine na lokaciji Ravna Rijeka na granici sa Federacijom BiH počinjena je jedna u nizu neviđenih pljački šume koja se tokom ove čitave godine dešavala pogotovo u pograničnom dijelu opštine Teslić”, navodi SDS Teslić.

“Za samo jedan dan, na veliki pravoslavni praznik Uspenije Presvete Bogorodice, posječeno je nekoliko stotina kubika prvoklasne hrastovine i bukovine vrijednosti nekoliko stotina hiljada maraka! Samo jedan šticar sa prikolicom preveze hrastovinu u vrijednosti od oko 18.000 КM, a sa ove lokacije je odvezeno najmanje 10 puta toliko za samo jedan dan!

Na anonimnu prijavu reagovala je Federalna policija i tužilaštvo, te su zatekli i priveli nekoliko lica nastanjenih na području FBiH, koji su u svojim izjavama naveli da su angažovani za ovaj posao od strane službenih lica iz Šumskog gazdinstva “Borja” Teslić, te s obzirom da je krivično djelo počinjeno na teritoriji Republike Srpske, do koje jedini prilazni put ide preko Žepča, Federalni organi predali su slučaj policiji i tužilaštvu Republike Srpske”, navodi SDS Teslić.

S obzirom na dosadašnje postupanje ovih organa u sličnim čistim slučajevima pljačke šume koje su prijavljivali građani sa materijalnim dokazima, SDS Teslić izražava osnovanu sumnju da ni u ovom slučaju nalogodavci i počinioci neće biti kažnjeni i privedeni pravdi.

“Tokom čitave ove godine u pograničnom dijelu sa Federacijom BiH organizuje se neviđena pljačka šume putem nelegalne sječe prvoklasnog hrastovog i bukovog drveta na način da se sječa maskira pomjeranjem i izmještanjem znakova upozorenja za minirano područje, čime se dovode u pitanje i ljudski životi”.

SDS Teslić postavlja pitanje rukovodstvu Šumskog gazdinstva “Borja” Teslić, “koji ovih dana zloupotrebljavaju svoje pozicije u ovom javnom preduzeću fotografisanjem i učlanjivanjem šumara i drugih zaposlenih i vezanih radnika sa `Šumama Srpske` u SNSD koji i ne smiju nigdje drugo da budu, da li zaista misle da će ovo što rade sa šumskim bogatstvom opštine Teslić proći nekažnjeno i da li zaista misle da odgovorne neće poslije 7. oktobra stići pravda pravne države Republike Srpske”?!

(BN)

Prethodni članak“Dao bih oba oka za boks” –Preminuo šampion, pjesnik, pop ikona,
Naredni članakMladi naučnici odlaze iz BiH