Vijesti

„Nestle“ povukla dječije pahuljice sa srpskog tržišta

Booking.com

BEOGRAD, Švajcarska kompanija „Nestle“ je, poslije hrvatskog, povukla i sa tržišta Srbije pahuljice za djecu, zbog neusaglašene regulative o dozvoljenoj količini supstance tropan alkaloid u tim proizvodima, pišu „Večernje novosti“.

„Dobrovoljno smo povukli dvije proizvodne serije iz kategorije ‘nestle žitne dječije pahuljice – osam žitarica’, porizvodenih u oktobru 2015. godine za srpsko tržište“, rečeno je u kompaniji „Nestle Adriatik“ Srbija.

Iz kompanije navode da je razlog što je Evropska komisija objavila uredbu 19. februara ove godine kojom se propisuje maksimalan nivo tropan alkaloida u prerađenoj hrani na bazi žitarica za odojčad i malu djecu.

Iz „Nestle Adriatik“ Srbija dodaju da su dobrovoljno povukli ovu seriju proizvoda, iako su proizvedeni u oktobru 2015. godine, pet mjeseci prije objavljivanja nove uredbe EU, i iako su zakonski ispravni.

„Konzumiranje ‘nestle životnih dječijih pahuljica – osam žitarica’ od 600 grama ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača“, kažu u ovoj kompaniji.

Izvor: capital.ba, agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close