Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da će sačekati da vidi da li će od Tužilaštva BiH dobiti adekvatne odgovore u vezi sa dokumentacijom koju im je predao, a koja potvrđuje da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik, te da će nakon toga odlučiti o daljim koracima.

– Vidimo da je određen pomak napravljen, imamo izjave da su zaprimili materijal i formirali predmet, ali nemamo ko je postupajući tužilac – rekao je Nešić Srni.

Ocijenivši da postoji mnogo tajni kada je riječ o radu Tužilaštva BiH, ali i interesa koji utiču na rad ove institucije, Nešić je naveo da će sačekati da vidi da li će dobiti adekvatne odgovore.

– Nakon toga će u skladu sa Ustavom i svim pozitivnim zakonima biti preduzete određene mjere – najavio je Nešić.

Komentarišući navode iz Tužilaštva BiH da nisu dobili krivične prijave protiv Šmita, Nešić je rekao da su dobili informacije po kojima su dužni da postupaju, odnosno da su dužni da utvrde istinitost informacija i da u skladu sa tim oni podnesu optužnicu protiv Šmita.

Nešić je 16. oktobra predao Tužilaštvu BiH dokumentaciju koja potvrđuje da Šmit nije visoki predstavnik i izrazio očekivanja da će Tužilaštvo formirati predmet protiv Šmita i upoznati javnost o rezultatima istrage.

On je tom prilikom rekao da je Tužilaštvu predao sve prikupljene iformacije o Šmitu i njegovoj oružanoj pratnji koje su mu dostavile bezbjednosne agencije u sastavu Ministarstva bezbjednosti, kao i o svim nezakonitostima koje su radili od trentuka stupanja na teritoriju BiH.

Nešić je naveo da je dokumentaciju predao nakon što se iz medija informisao da Tužilaštvo BiH nije zaprimilo niti dobilo bilo kakvu informaciju o boravku Šmita na teritoriji BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Cilj napada i pritisaka je otimanje imovine Republici Srpskoj (VIDEO)
Naredni članakTegeltija: Projektovani prihodi UIO BiH veći za tri odsto