High Tech

Najsnažniji Maserati Levante stigao na evropsko tržište (FOTO/VIDEO)

Na evropskom tržištu konačno su dostupne najsnažnije verzije Maseratija Levante – GTS i Trofeo.

Oba modela pokreće 3,8-litarski V8, GTS razvija 550, a Trofeo 590 KS, dok oba raspolažu sa po 730 Nm obrtnog momenta u vozilu težine 2.000 kg.

Pomenuti V8 agregat je unaprijeđen u odnosu na dosadašnju verziju, dobio je nove ventile, klipove, klipnjače, turbine, vratilo i elektroniku.

Levante sa V8 je opremljen i vazdušnim vješanjem koje omogućava četiri nivoa visine automobila u modovima – off-road, standard, sport i racing.

U posljednjem slučaju je moguća funkcija kontrole lansiranja koje omogućava ubrzanje 0-100 km/h ua 4 sekunde i maksimalnu brzinu do 300 km/h.

Corsa mod, dostupan u verziji Trofeo, između ostalog omogućava promjenu reakcije mjenjača i volana, koji postaju oštriji i brži, smanjujući vrijeme promjene brzine sa 230 na 150 milisekundi.

Rezultat je automobil koji zna kako da se nosi sa svojom težinom čak i bez pogona na sva četiri točka, i koji može da pomogne vozaču poboljšanim upravljanjem, prediktivnim algoritmom koji može da kalibriše i podesi na osnovu dobijenih podataka određeni ugao rotacije i stepen ubrzanja.

Levante nije jedinstven automobil u ovom smislu, ali sa impresivnim dizajnom ima zavidnu “ličnost”, zbog čega Maserati vjeruje da cijena od 140.000 evra za GTS, a 160.000 za Trofeo nije pretjerana.

Foto: Maserati promo

Izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close