Vijesti

Načelnik upriličio prijem za maratonca Miroslava Spasića

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković danas je upriličio svečani prijem za Miroslava Spasića iz Petrova, učesnika međunarodnog maratona u Oslu (Norveška), održanog sedamnaestog septembra.

medalja-spasicSpasić je za dva sata, četiri minuta i pedeset šest sekundi istrčao stazu dugu 21 kilometar i na taj način on lično, a posredno i opština Petrovo, upisani su u istoriju ove međunarodne sportske manifestacije, koja se organizuje od 1981. godine a koja je ove godine okupila preko 30.000 učesnika iz cijelog svijeta.

„Iz Osla sam ponio odlične utiske. Fasciniralo me to što je ogroman broj stanovnika Osla i drugih gradova izašao na ulice, pozdravljajući svakog učesnika aplauzom. Zaista sam se osjećao veličanstveno kada je masa izvikivala moje ime, i to je nešto što čovjeku da ogromnu energiju. Moram naglasiti da sam najveću podršku imao od porodice Radmanović, Vedrane i Dragana, iz Osla, koji su me ugostili u svom domu i kojima se i na ovaj način zahvaljujem. Isto tako od srca se zahvaljujem načelniku naše opštine Ozrenu Petkoviću i Udruženju veterana Republike Srpske, posebno predsjedniku Dušku Vukotiću, koji su mi dali veliku materijalnu i moralnu podršku“, rekao je ovom prilikom Miroslav-Mira Spasić, koga prijatelji i poznanici zovi i Tigar sa Ozrena.

Načelnik Petković je, čestitajući Spasiću na osvojenoj medalji, istakao da su sportisti, u svim sportskim granama, bilo da se radi o pojedincima ili sportskim kolektivima, ponos opštine Petrovo.

Miroslav Spasić je dugogodišnji planinar i kao član Planinarskog društva „Ozren Kraljica 883“ učesnik je brojnih planinarskih akcija i pohoda širom Republike Srpske, BiH i zemalja u regionu. Maraton u Oslu bio je njegov drugi međunarodni maraton, jer je prethodno istrčao stazu Vidovdanskog maratona u Brčkom.

Tekst i foto: Slađana Mitrović-Lazarević

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close