Vijesti

Načelnik opštine namjerava preporoditi Čavčinovac

Petrovo

Načelnik opštine namjerava preporoditi Čavčinovac

DOBOJ, 07.07.2016. (RTVD) – Lokalitet Čavčinovac, koji teritorijalno pripada Mjesnoj zajednici (MZ) Kakmuž, a koji je u vlasništvu Republike Srpske, napušten je prije deset godina i o ovoj imovini niko ne vodi brigu.

Čavčinovac-3To je dovelo do toga da je centralni objekat, kao i svi prateći, u jako lošem stanju i trenutno je stanište stada koza.

 

 

 

 

Kako je riječ o izuzetno atraktivnoj lokaciji, kojoj se, relativno dobrim makadamskim putevima može doći iz tri pravca, pored koje protiče čisti planinski potok, koja ima dovedenu električnu energiju i trafo stanicu, a povrh svega izuzetno kvalitetno građen objekat dimenzija 10,50 x 30,30 metara, na sprat, načelnik opštine Petrovo odlučio je od nadležnih institucija Republike Srpske zatražiti da se vlasništvo nad ovom nekretninom prenese na opštinu Petrovo.
„Nedavno smo se zahtjevom za prenos vlasništva obratili nadležnom ministarstvu, jer nam je namjera da nađemo investitora koji bi ovaj lokalitet pretvorio u atraktivnu turističku destinaciju.

Zaista je ogromna šteta da ovakav objekat koji, između ostalog, ima veliku salu i prateću kuhinju, smještajni kapacitet za oko 70 osoba, bukvalno objekat koji uz relativno mala ulaganja može postati dobar hotel, okružen šumom, u miru i tišini, propada bez ičije brige“, rekao je načelnik opštine Ozren Petković, izrazivši uvjerenje da će, poput investitora u kakmuške „Terme“ opština naći i investitora za Čavčinovac.
U opštini Petrovo se nadaju da će resorno ministarstvo pozitivno odgovoriti na zahtjev, te da će Čavčinovac, skupa sa preko 170 dunuma zemljišta u Turističkoj zoni Kaluđerica, nad kojim je nedavno pravo posjeda prenešeno na opštinu, postati dio ponude koja će zainteresovati investitore u oblasti turizma.

Novinar: Slađana Mitrović-Lazarević

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close