Na tržištu BiH nisu zatečeni proizvodi Prajm enerdži, u kojima je u pojedinim zemljama utvrđeno prisustvo L-teanina, saopštila je Agencije za bezbjednost hrane BiH na osnovu do sada dostavljenih informacija od nadležnih inspekcijskih organa.

– Kako ne bi došlo do zabune, potrošače molimo da imaju u vidu razliku između napitaka Prajm enerdži i Hidratizaciona pića Prajm, jer se radi o različitim proizvodima iste robne marke – pojasnili su iz Agencije.

U saopštenju je istaknuto da putem sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje do danas nije primljeno obavještenje da su na tržište BiH distribuisani sporni proizvodi Prajm enerdži.

Kada je riječ o Hidratizaconom piću Prajm, iz Agencije su istakli da se vrši dodatni inspekcijski nadzor.

– Prema informacijama koje su trenutno dostupne Agenciji, Hidratizaciona pića Prajm ne sadrže L-teanin i trenutno nisu predmet povlačenja i opoziva u drugim zemljama – istaknuto je u saopštenju.

Inspektori slovenačke Uprave za bezbjednost hrane zabranili su kofeinsku verziju energetskog napitka Prajm, jer sadrži sastojak L-teanin koji nije dopušten u bezalkoholnim pićima u EU, dok verzija hidratizacionog napitka ostaje na policama slovenačkih trgovina.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakSAD uvele sankcije Đokiću, Cvijetinoviću i Peroviću
Naredni članakDodik: Amerikanci kažu da je Crnadak za njih najbolji