Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da MUP preduzima sve neophodne aktivnosti kada je riječ o migrantima i učiniće sve da sačuva ukupnu bezbjednost u Srpskoj.

– Već nekoliko godina preduzimamo mjere ne samo kada je riječ o migrantima, nego i na planskom strateškom pristupu u okviru naših institucija, ali i u saradnji sa drugim – rekao je Karan.

Odgovarajući na pitanje da li će biti povećan stepen bezbjednosti kao u EU zbog migracionih pritisaka, ali i situacije na Bliskom istoku, Karan je rekao da se prati situacija i da će u skladu sa saznanjima biti preduzete adekvatne mjere za održavanje bezbjednosti u Srpskoj.

– U skladu sa saznanjima kojima raspolažemo i koja razmjenjujemo sa drugima, preduzećemo adekvatne mjere za održavanje ukupne bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj – rekao je Karan za Srnu.

Dvadeset ekstremističkih džihad ćelija trenutno operiše na Balkanu sa ciljem terorističkih napada širom Evrope, prenio je italijanski list “Il tempo” upozorenja obavještajne službe njihove zemlje.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sutra književno veče Vanje Bulića
Naredni članakBubić: Optužnica protiv Dodika u suprotnosti sa opštim pravnim načelima