Vijesti

Mraz na kolovozima u višim predjelima

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a u višim predjelima i preko prevoja mraza.
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na mogućnost sitnih odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Dio izgrađenog auto-puta Prnjavor-Doboj od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, nije u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na Koridoru “Pet ce”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, kao i na regionalnom i magistralnom putu M-17 /dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac/, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

U Johovcu je, na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će biti izmjena u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj za sva vozila je potpuno obustavljen saobraćaj koji će biti preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub biće povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta, od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Povremenih obustava saobraćaja biće i na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod Hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

U toku su radovi na projektu “Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva” na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan.

Izmjenu u odvijanju saobraćaja regulisaće privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, a saobraćaj je regulisan ručno i svjetlosnom signalizacijom.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u gradu Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Izmjene saobraćaja će se sprovoditi svakodnevno u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara, dok je zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici Čelinac-Kotor Varoš i na dionici Kotor Varoš-Obodnik biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja.

Zbog deminerskih radova priveremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Teslić-Jelah, na lokaciji Vrela, opština Teslić, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Saobraćaj se obustavlja na 30 minuta, a propuštanje traje 15 minuta.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremeno se obustavlja saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje Republika Srpska/ FBiH /Brusnica/ u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići, zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima se saobraćaj odvija povremeno jednom trakom zbog radova na sanaciji kolovoza.

Na dionici magistralnog puta dionica Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se ovoga jutra i u Federaciji BiH odvija po suvom, odnosno vlažnim kolovozima, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, a na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje obavezno.

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa Tarčin-Lepenica iza tunela Vis, saobraćaj se u zoni izvođenja radova odvija preticajnom trakom.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnom putu Šićki Brod-Simin Han /Tuzla zapad/. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave do 15 minuta.

Povremene polučasovne obustave, zbog deminiranja terena, tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Lončari-Orašje u mjestu Dusine, od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na Graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close