Pravnik Slavko Mitrović smatra da opozicija oličena u SDS-u, PDP-u, raznim listama i nezavisnim listićima godinama radi na rušenju Republike Srpske i da su izvođači radova koje kreiraju političko Sarajevo i stranci koji se u sve miješaju.

– Glavni oslonci su im PDP kao strana agentura i, nažalost, SDS. Tu su i drugi izdanci neprijateljstva prema institucijama Republike Srpske – Narodnoj skupštini, predsjedniku Republike, Vladi i drugim organima Srpske – napisao je Mitrović za Glas Srpske.

On je istakao da su stranci aktivirali vječitu opoziciju SDS i PDP kada je Republika Srpska krenula u postupak vraćanja svojih ustavnih nadležnosti kako bi se ovome suprotstavljali, a predsjednik Srpske Milorad Dodik dobio je američke i britanske sankcije.

– Uz takvu opoziciju Republici Srpskoj, glasne su i takozvane nevladine organizacije na jaslama stranih vlada, zatim pojedini mediji i portali, “analitičari” i “eksperti” kao dežurni pljuvači – naveo je Mitrović.

On je naglasio da je godinama viljiv kontinuitet saradnje SDS-a i PDP-a i cijele kvislinške bulumente sa rušilačkim sarajevskim strukturama što bošnjačkim, što ambasadorskim.

– Znaju dobro strani kreatori da srpsko nejedinstvo slabi i urušava Republiku Srpsku, kao što to zna i rukovodstvo navedenih stranaka. Ali zadatak je dobijen i oni ga izvršavaju, što je potvrdio i specijalni američki izaslanik Gabrijel Eskobar – rekao je Mitrović.

On je naveo da je lice čiji su inicijali K.Š. povremeno neuračunljivog ponašanja, a vječno gladno moći i para, zvanično korumpirano platom i privilegijama, umislilo svašta – da ne smije se ništa reći protiv njega i protiv njegove pameti, jer će se završiti u zatvoru od šest mjeseci do pet godina.

– U neustavnom pravosuđu BiH nađe se za tu priliku i kakav tužilac sa orasima u džepu da podigne optužnicu, pa i sudija iz odbrane Nasera Orića i haške OHR birokratije da presudi Srpskoj, a ne samo Dodiku i Milošu Lukiću – naveo je Mitrović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: „Naša krila” čuvaju vrh tabele
Naredni članakNešić: Besmisleno podizanje optužnica na osnovu nametnutih zakona