Vijesti

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske: Raspisan konkurs za grant sredstva projekata zaštite potrošača

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu sredstava granta za realizaciju projekata iz oblasti zaštite potrošača pod nazivom “Informisanje i savjetovanje potrošača o potrošačkim pravima”, sa ciljem jačanja njihove zaštite kroz podizanje javne svijesti o pravima potrošača i obavezama trgovaca.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja koja su upisana u Evidenciju udruženja za zaštitu potrošača koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske. 

Rok za podnošenje prijava je 30. avgust, a detaljne informacije u vezi sa konkursom objavljene su na internet stranici Ministarstva trgovine i turizma. 

Provođenje projekata udruženja predviđeno je kroz održavanje stručnih savjetovanja, seminara, skupova, radionica i okruglih stolova, učešće u TV i radio emisijama, izdavanje letaka, brošura i ostalih informativnih materijala, kojima će se doprinijeti informisanju potrošača i trgovaca sa zakonodavnim i institucionalnim okvirom za zaštitu prava potrošača, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. 

Sredstva za finansiranje projekata biće izdvojena iz granta za zaštitu potrošača koja su predviđena u budžetu Ministarstva trgovine i turizma za ovu godinu, a u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za raspodjelu finansijskih sredstava za rad udruženja za zaštitu potrošača. 

U saopštenju se podsjeća i da je Vlada Srpske u periodu od 2007. do 2018. godine, s ciljem unapređenja zaštite prava potrošača, izdvojila 1.043.969 KM za finansiranje projekata i materijalne troškove udruženja za zaštitu potrošača u Republici Srpskoj.

Foto: vladars.net

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close