Servisne informacije

METEOALARM: Žuto upozorenje za jak vjetar, oblinije padavine, grmljavinu

Žuti meteoalarm u BiH upozorava danas na pojačan vjetar u sjeverozapadnim područjima, obilnije padavine u istočnim i centralnim predjelima, te grmljavinu na jugu.

Uveče i tokom noći pojačan vjetar, sa udarima od 40 do 50 kilometara na čas očekuje se na području Banjaluke i Prijedora, kao i padavine od 20 do 50 litara po metru kvadratnom i grmljavina.

U Trebinju, Višegradu i Foči očekuje se grmljavina, te se skreće pažnja na oprez u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni.

Na području Bihaća očekuje se vjetar do 40 kilometara na čas, kao i padavine od 20 do 30 litara po metru kvadratnom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na području Livna i Mostara moguća je oluja sa grmljavinom. “Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni”, dodaje se u saopštenju.

Padavine od 15 do 25 litara po metru kvadratnom, kao i grmljavina, očekuju se na području Sarajeva i Tuzle.

“Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, dodaje se u saopštenju. 

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close