U Banjaluci je danas potpisan memorandum o razumijevanju sa kineskom državnom kompanijom, vezan za projekat prečistača otpadnih voda u deset lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Generalni direktor kompanije Čajna enerdži internešnal grup Ćao Sjubin rekao je da ova kompanija ima veliko iskustvo u ovoj oblasti, ističući da je riječ o državnoj kompaniji sa kvalitetnim timom sposobnim da prati i razvija projekte poput ovog.

On je naglasio da Republika Srpska ima mnogo načina za razvoj, kako ekonomskih tako i političkih, izražavajući opredijeljenje za dalju saradnju.

– Јako nam je drago što imamo priliku da budemo ovdje s vama i napravimo plan za razvoj ostalih projekata. U projektu Stnarai imamo apsolutnu podršku, kao i u projektu Dabar – rekao je Sjubin.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je razgovarano o više projekata sa partnerima iz Kine, dodajući da sa ovom kompanijom žele da izgarde stratešku saradnju.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Udruženje sa troje i više djece „Ponos” podijelilo udžbenike učenicima iz višečlanih porodica (FOTO/VIDEO)
Naredni članakSavez RVI: Podrška institucijama u očuvanju Srpske