Sport

Mega “srušila” Zvezdu – igraće se majstorica!

Crvena zvezda je dominantno pobijedila u prvoj utakmici rezultatom 98:69 i Dejan Radonjić je imao razloga za slavlje.

U utakmici broj dva su se igrači Mege revanširali i na svom parketu slavili sa 86:79, čime su izborili majstoricu. Treći meč će se igrati u hali Aleksandar Nikolić.

Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno zanimljivo i obilježilo ga je veliki preokret.

Dakle, košarkaši Mege su odlično počeli utakmicu i odmah na startu napravili seriju koju je pokrenuo Filip Petrušev prvom pogođenom trojkom za 11:4.

Tada Dejan Radonjić zove tajm aut, a Zvezda daje samo 2 poena i Mega odlazi na 16:6, pa slijedi nova serija domaćih i ogromnih 29:12 poslije trojke Jovana Novaka.

Zakucavanjem Karla Matkovića je Mega završila prvu četvrtinu rezultatom 35:17, a drugu počela slobodnim bacanjem za maksimalnih 19 razlike.

Ko bi tada mogao da pretpostavi da će Mega prokockati tu ogromnu prednost. Zvezda je drugi kvartal dobila sa više nego ubjedljivih 29:10.

Iz napada u napad se topila prednost, a onda je Zvezda u posljednjem napadu preko Lengstona Hola flouterom došla do prvog vođstva na utakmici 45:46 i otišla na „veliki odmor“.

U nastavku se ponovo promijenila priča. Mega je preuzela kontrolu, odlično trčala tranziciju i uspjela da ovaj dio utakmice pripiše sebi.

Sredinom četvrtine je napravljena ključna serija koja im je donijela 58:54, a onda su nastavili da grade prednost zahvaljujući odličnoj igri u reketu i trčanju, pa zakucavanjem Kazalona stiču 65:58 pred posljednjih 10 minuta košarke.

Foto: ABA/Crvena zvezda

Izvor: B92

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close