Vijesti

Magla u kotlinama smanjuje vidljivost

Uslovi za vožnju na putevima u Republici Srpskoj uglavnom su povoljni, a jedino je u jutarnjim časovima vidljivost zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na području Mrkonjić Grada i Prijedora, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
Prohodnost svih važnijih puteva je zadovoljavajuća, a sitniji odroni mogući su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje i obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Vozačima na svim putnim pravcima iz AMS savjetuju opreznu vožnju i poštovanje saobraćajne signalizacije i ograničenja brzine.

U saobraćaj je pušten auto-put Prnjavor-Doboj, u dužini od 34,4 kilometra i to od petlje “Prnjavor” do petlje “Johovac”.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući i most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru “Pet ce”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu, uspostavljen je poseban režim saobraćaja na regionalnom i magistralnom putu na području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja “Mahovljani”, zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova na magistralnom putu Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometar na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavaljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor za potrebe izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanja saobraćaja, koji je regulisan postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju do 10 minuta od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova zbog radova na bušenju i miniranju terena.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE “Bočac” saobraćaj će povremeno biti obustavljan saobraćaja od 14.00 do 14.30 časova.

S ciljem nesmetanog održavanja penjačkog festivala “Dril end čil festival” predviđeno na lokaciji – kanjon “Tijesno” u blizini rafting slalom staze, na dionici magistranog puta Karanovac-Crna Rijeka, bude potpuno obustavljen saobraćaj od 10.30 do 11.00 časova.

Na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta zbog radova na sanaciji kolovoza.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a na ovoj dionici magistralnog puta počeli su radovi i na sanaciji trotoara i klizišta, zbog čega je režim saobraćaja izmijenjen u dužini od 30 metara.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova je izmijenjen režim saobraćanja. Na tim dionicama vozači treba da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, povremene su obustave saoobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje -Republika Srpska/FBiH /Brusnica/ od 8.00 do 15.00 časova.

Na magistralnim putevima dionica Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj, zbog deminerskih radova, povremene su obustave saobraćaja u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Obustave traju 30 minuta, a propuštanje saobraćaja 15 minuta.

Zbog deminiranja povremene su obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani u mjestu Kragljivode, na deminerskom radilištu “naselje Kragljivoda Trpić”. Saobraćaj se obustavlja u intervalima od 30 minuta, a propušta 10 minuta.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na dionici regionalnog puta Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na auto-putu Banja Luka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na regionalnom putu Ukrina-Vijaka, u Vijačanima, zbog radova na sanaciji kolovoza, saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Za vrijeme potpune obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila težih od 15 tona nosivosti.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

AMS Republike Srpske i auto-moto društva i ove godine organizuju tradicionalni Auto-reli AMS Republike Srpske “Sutjeska 2016”, koji će se voziti u subotu i nedjelju, 17. i 18. septembra, od mjesta Brod na Drini /Foča/ i Vrba /Gacko/ do Tjentišta po zadatom itinereru.

Cilj ovogodišnjeg relija jeste da učesnici obnove znanje iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa i odredbi zakonima o bezbjednosti saobraćaja u BiH i Republici Srpskoj, te da pokažu vještine i sposobnosti na posebnom poligonu spretnosti.

Na putevima u Federciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, bez dužih zastoja.

Povremene su polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na dionici puta Lončari-Orašje u blizini mjesta Dusine i na regionalnim putevima Goražde-Čajniče kod mjesta Zupčići i Maglaj-Zavidovići u Krsnom Polju.

Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, uključujući dionice Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica, Jablanica-Mostar i Bihać-Izačić.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close