Vijesti

Magla na području Mrkonjić Grada, Prijedora i pored rijeke Drine

Na putevima pored rijeke Drine, te na području Mrkonjić Grada i Prijedora zbog magle je smanjena vidljivost, a kolovozi su vlažni i klizavi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj je umjerenog intenziteta i bez posebnih ograničenja, osim na dionicama na kojima se iz izvode radovi.

U saobraćaj je pušten auto-put Prnjavor-Doboj, u dužini od 34,4 kilometra, od petlje “Prnjavor” do petlje “Johovac”.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje “Johovac” do rijeke Bosne, uključujući i most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na Koridoru “Pet ce”.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška vozi se bez vanrednih ograničenja po pretežno suvom kolovozu.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”

Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

U mjestu Johovac na području Doboja, na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova. Obustave će trajati do deset minuta.

Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema u Kozarskoj Dubici.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Kozarska Dubica jedan-Prijedor.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Karakaj dva-Drinjača, Mačkovac-Čelić, Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani, i Karanovac-Mitrovići.

Zbog deminiranja privremene obustave saobraćaja biće na snazi na magistralnom putu Teslić-Jelah, u mjestu Vrela. Deminiranje će biti vršeno do 20. oktobra od 8.00 do 16.00 časova. Obustava će trajati pola sata, a vozila će biti propuštana 15 minuta. Deminiranje neće biti izvođeno u dane vikenda i praznika.

Do povremenih obustava saobraćaja zbog deminiranja dolaziće i na putnim Kotor Varoš-Obodnik u mjestu Rujevica, Kobaš-Derventa u mjestu Begluci, Skipovac Donji-Skipovac Gornji, te u mjestu Kladari Donji na području opštine Brod.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci će zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka biti obustavljen saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici.

U Federaciji BiH danas počinje zamjena dilatacija na nadvožnjaku preko željezničke pruge na magistralnom putu Živinice-Šićki Brod, pa će se saobraćaj odvijati jednom trakom za vrijeme izvođenja radova.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Simin Han-Kalesija, Ključ-Mrkonjić Grad, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica, Bugojno-Novi Travnik i Jablanica-Mostar.

Zbog deminiranja do povremenih obustava saobraćaja dolaziće na putu Lončari-Orašje u mjestu Dusine, Goražde-Čajniče u mjestu Zupčići i Maglaj-Zavidovići u mjestu Krsno Polje.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, usporeno se saobraća na graničnom prelazu Orašje-Županja.

Izvor: amsrs

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close