Zanimljivosti

Ljubav u zoni radijacije: Stari bračni par koji nastavlja živjeti u napuštenom selu

Booking.com

Stari bračni par iz zaboravljenog sela u Bjelorusiji preživio je drugi svjetski rat, Staljinovu vladavinu i Černobilsku radijaciju. Oni su dokaz da “u dobru i zlu” zaista vrijede i da ljubav i zajedništvo mogu pobijediti sve prepreke, prenosi Slavorum.

Čini se da je moguće preživjeti brojne nepogode ako pored sebe imate prave ljude. Dokazuju to 80-godišnji Nikolay i njegova četiri godine mlađa supruga Sophia. Selo u kojem ovaj par živi sravnjeno je s zemljom prošle godine, a radnici su poštedili samo farmu i kuću ovog starog bračnog para. 

Ovo selo je izloženo velikom nivou radijacije, te upravo zato u njemu nema stanovnika. Izloženo je stalnoj kontaminaciji i na ovo područje se ne može stupiti bez potvrde. Njih dvoje ističu kako se sjećaju vremena kada je selo bilo veliko, pružalo se nekoliko stotina metara niz ulicu i kako je uvijek vrvilo od dječije igre i smijeha seljana. 

U braku su već 56 godina, a radijacija nije mnogo naštetila ni njihovoj ljubavi, a ni njihovom zdravlju. Jedino s čim imaju problema, kako kažu, jesu bolovi u koljenima zbog kojih se nekada teško saginju i ustaju. Sve ostalo je u savršenom redu.

Foto: Slavorum

Izvor: Klix

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close