Vijesti

Lišeno slobode lice koje je vršilo uzgoj i pripremu opojne droga radi prodaje

U sklopu akcije „Plantaža 2016“ policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 su na osnovu operativnih saznanja da lice sa područja grada Doboja vrši uzgoj i pripremu opojne droge radi prodaje, preduzeli potrebne mjere i radnje u cilju pronalaženja materijalnih dokaza koji mogu poslužiti u vođenju krivičnog postupka za izvršeno krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, 20.10.2016. godine izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje kao član porodičnog domaćinstva koristi N.P. sa područja grada Doboja. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 347,915 grama sasušene biljne materija koja po svom izgledom i karakteristikama asocira na opojnu drogu „marihuanu“ i 85 komada sjemenki koje po svom izgledu asociraju na sjemenke indijske konoplje. Na šumskoj parceli u blizini porodične kuće pronađene su i oduzete dvije  sasušene zasađene stabljike indijske konoplje, bez listova i cvjetova, dužine 185 cm i 199 cm.

Lice N.P. je lišeno slobode. Nakon izvršene kriminalističke obrade, uz saglasnost dežurnog tužioca N.P. je pušten na slobodu. Po dokumnetovanju, protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close