Vijesti

Lišena slobode lica koja su fingirala i lažno prijavila razbojništvo

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 12.09.2015. godine lišili su slobode P.M. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Utaja“ i krivično djelo „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Istog dana lišen je slobode i M.A. iz Teslića,  zbog osnova sumnje da je podsrekao i učestvovao u radnji izvršenja  krivičnog djela “Lažno prijavljivanje krivičnog djela“.

Policijskoj stanici Teslić, 19.09.2016. godine oko 01,30 časova P.M., radnik na benzinskoj pumpi „Nešković“ u Tesliću prijavio je da je nepoznato maskirano lice nad njim izvršilo razbojništvo na način da je uz upotrebu fizičke snage i uz prijetnju upotrebe pištolja od njega otuđilo novac u iznosu od 13.000,00 KM. Policijski službenici Policijske stanice Teslić izašli su na lice mjesta, izvršili uviđaj i kriminalističku obradu nad P.M. koji je tom prilikom izjavio da sumnja da je navedeno krivično djelo izvršio M.A., nad kojim je takođe izvršena kriminalistička obrada.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj i Policijske stanice Teslić utvrdili su da su P.M. i M.A. u prethodnom dogovoru fingirali krivično djelo razbojništvo, nakon čega je M.A. novac sakrio na dogovorenu lokaciju.

Izvršenim uviđajem  lica mjesta na površini ispod mosta preko rijeke Mala Usora u Tesliću  pronađen je otuđeni novac i predmeti za koje se sumnja da su korišteni tokom izvršenja krivičnog djela (odjeća, kapa „fantomka“, rukavice i dr.). Istovremeno, izvršen je pregled šireg područja lica mjesta u blizini benzinske pumpe „Nešković“ gdje je pronađen plastični pištolj za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Teslić, izvršen je pretres stambenih prostorija koju kao podstanar koristi M.A. prilikom čega su pronađene i oduzete 3 stabljike indijske konoplje visine 50 cm, 85 cm i 105 cm.

Nakon izvršene kriminalističke obrade P.M. i M.A. su uz saglasnost dežurnog tužioca pušteni na slobodu. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Nakon utvrđenog činjeničnog stanja na okolnosti posjedovanja stabljika indijske konoplje,  protiv M.A. biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Navedene aktivnosti sprovedene su uz nadzor nadležnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close