Zanimljivosti

Kraljevstvo Disney World ponovo otvoreno: Emotivni radnici dočekali prve posjetioce (FOTO/VIDEO)

Disneyevo magično kraljevstvo, tematski park Disney World, ponovo je otvoreno nakon višemjesečne blokade uslijed pandemije koronavirusa.

Prve posjetioce nakon otvaranja dočekali su izuzetno emotivni radnici. Na ulazu su ih ispratili uz aplauz i ovacije.

“Dobrodošli kući”, rekla je jedna radnica mašući najmlađim posjetiocima.

Iako je Disney World ponovo otvorio vrata, i dalje su na snazi epidemiološke mjere za posjetioce i radnike. Svi moraju nositi maske i držati fizičku distancu. Zaposleni u pojedinim dijelovima parka moraju nositi i vizire.

Posjetiocima se provjerava temperatura na ulazu u vozilo koje ih prevozi do parka. Provjera torbi i prolazak kroz detektor metala sada se provode dosta brže i jednostavnije kako bi se izbjegle gužve, javlja CNN.

Za sada će biti otvorena dva od ukupno četiri tematska parka unutar Disney Worlda, i to Magično kraljevstvo i Životinjsko kraljevstvo.

Mnogi su se pitali da li bi park trebao otvoriti svoje vrata zbog novog porasta infekcija Covid-19 na Floridi. Ipak, hiljade posjetilaca prošli su ovog vikenda kroz Disneyevo kraljevstvo.

Nije poznato na koliko posjetilaca je sada ograničen Disney Park, ali New York Times ranije je sugerisao da će park moći primiti manje od pola kapaciteta gostiju.

Foto: Olga Thompson/Walt Disney World Resort, David Roark/Walt Disney World Resort

Izvor: Klix

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close